Опефера
(Opefera)
Інструкція
щодо застосування
Інформація для споживача
Склад
1 капсула тверда містить:
основні речовини:
- живі ліофілізовані бактерії − 1,94×109 КУО (Lactobacillus rhamnosus − 0,5×109 КУО, Lactobacillus plantarum − 0,2×109 КУО, Streptococcus thermophilus − 0,5×109 КУО, Lactobacillus acidophilus − 0,5×109 КУО, Bifidobacterium spp. (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis) − 0,24×109 КУО);
- Saccharomyces boulardii – 65 мг;
- сухий екстракт квіток ромашки аптечної (Matricaria chamomilla L.) – 50 мг;
- інулін − 200 мг;
Допоміжні речовини:
- магнію стеарат (наповнювач);
Капсула:
- желатин;
- титану двоокис (барвник);
Рекомендації щодо застосування
Рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело пробіотичних лакто- та біфідобактерій, ефірних олій, а також флавоноїдів, полісахаридів, макро- та мікроелементів, каротину, аскорбінової кислоти, β-ситостерину, холіну, органічних кислот з метою регуляції діяльності мікрофлори шлунково-кишкового тракту та поліпшення травлення. Про- та пребіотичний комплекс, що входить до складу сприяє загальному зміцненню організму, підвищенню імунітету та запобігає розвитку гастроентериту, диспепсії; діареї (пов’язаних з прийомом антибіотиків), госпітальної діареї; транзиторних дисфункцій кишечнику (діареї, закрепу, метеоризму, колік), пов’язаних зі зміною раціону харчування, поїздками та іншими причинами; алергічних захворювань (алергічний риніт, астма або екзема).
Спосіб застосування та рекомендована добова доза
Рекомендацією лікаря вживати:
- дітям раннього віку ( діти віком від 1 року до 3 років): по 1 капсулі 2 рази на добу;
- дітям віком від 3 до 12 років: по 1 капсулі 3 рази на добу;
- дорослим та дітям віком від 12 років і старше: по 1-2 капсули 3 рази на добу;
Капсули вживати після прийому їжі, запивати невеликою кількістю питної води кімнатної температури. Капсули при необхідності можна відкривати. Якщо дитині або дорослій особі важко проковтнути капсулу, її можна розкрити та розчинити вміст в ложці (25 мл) кип’яченої питної води кімнатної температури.
Тривалість застосування залежить від індивідуальних особливостей організму і визначається лікарем індивідуально.
Увага! Для розчинення вмісту капсули використовувати питну воду гарантованої безпеки та якості. Неприпустиме використання питної води з колодязів та каптажних джерел.
Особливості щодо застосування
Перед застосуванням дієтичної добавки та при одночасному застосуванні будь-яких лікарських засобів рекомендована консультація лікаря. Для максимальної ефективності інтервал між прийомом ОПЕФЕРи та антибіотиків має становити не менше 3 годин.
Застереження щодо застосування
Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Протипоказання
Iндивідуальна чутливість до складових компонентів. Не є лікарським засобом.
Форма випуску
Капсули тверді №28 у флаконі з полімерного матеріалу, 1 флакон в картонній коробці. Маса вмісту 1 капсули: 520 мг ± 7,5 %.
Умови зберігання
Зберігати за температури не вище 18 °С у сухому та недоступному для дітей місці. Після розкриття флакон зберігати в холодильнику за температури 4±2 °С і використати протягом одного місяця.
Функціональні властивості складових
ОПЕФЕРА − комбінований пробіотик, до складу якого входять живі ліофілізовані бактерії (Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp. (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis), Saccharomyces boulardii; сухий екстракт квіток ромашки аптечної (Matricaria chamomilla L.), інулін.
ОПЕФЕРА − унікальний комбінований пробіотик, який оптимізує функції організму, регулює рівновагу і нормалізує склад кишкової мікрофлори.
Лакто- та біфідобактерії бактерії (Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp. (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis) мають високу антагоністичну активність проти широкого спектру патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів, пригнічують життєдіяльність стафілококів, шигел, ротавірусів, протея, ентеропатогенної кишкової палички, деяких дріжджеподібних грибів, перешкоджають їх адгезії до слизової оболонки кишечника.
Лакто- та біфідобактерії створюють сприятливі умови для розвитку корисної мікрофлори кишечника, підтримують і регулюють фізіологічну рівновагу кишкової мікрофлори, сприяють нормалізації мікробіоценозу шлунково-кишкового тракту, а також підвищують неспецифічну резистентність організму, володіють імуномодулюючими властивостями, синтезують амінокислоти, вітаміни (К , групи В, пантотенову кислоту), які сприяють всмоктуванню заліза, кальцію, вітаміну D. Лакто- і біфідобактерії активізують пристінкове травлення, беруть участь у ферментативному розщепленні білків, жирів, вуглеводів та процесах метаболізму жовчних кислот і холестерину. Створюване лактобактеріями кисле середовище сприяє розвитку біфідобактерій, складових 85-95 % кишкової мікрофлори організму.
Streptococcus thermophilus володіє максимальною лактазною активністю і синтезує полісахариди, що є живильним середовищем для лактобактерій, завдяки чому дані види бактерій проявляють симбіоз, компенсують метаболізм один одного і стимулюють взаємне зростання.
Saccharomyces boulardii при проходженні через шлунково-кишковий тракт чинять біологічну захисну дію відносно нормальної кишкової мікрофлори. Генетично зумовлена стійкість Saccharomyces boulardii до дії антибіотиків дозволяє застосовувати їх одночасно з антибіотиками для захисту нормального мікробіоценозу шлунково-кишкового тракту.
Екстракт квіток ромашки аптечної (Matricaria chamomilla L.) містить ефірну олію, до складу якої входить хамазулен, прохамазулен, інші терпени і сесквітерпени, а також флавоноїди, полісахариди, макро- та мікроелементи, каротин, аскорбінову кислоту, β-ситостерин, холін, органічні кислоти. Цей комплекс біологічно активних речовин проявляє спазмолітичні, протизапальні, антимікробні, в’яжучі, потогінні, жовчогінні і седативні властивості, підвищує секреторну діяльність травних залоз, збуджує апетит, усуває спазми кишечнику, пригнічує бродильні процеси, поліпшує функціональний стан шлунково-кишкового тракту.
Інулін – рослинний полісахарид, полімер D-фруктози. Позитивно впливає на функціональний стан мікрофлори шлунково-кишкового тракту, як пребіотик стимулює ріст біфідобактерій, збільшує всмоктування кальцію і магнію, що сприяє нормалізації ліпідного та вуглеводного обмінів.